back to top

Izvještaj dežurnih službi za 15.12.2022. godine

izvještaj dežurnih službi za 15.12.2022. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je povrijeđena nakon što ju je udarilo putničko motorno vozilo na raskrsnici ulica Oslobođenja i Alije Izetbegovića.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, ulica Toplička, naselje Ciljuge, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 132 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari dva puta izlazili na teren.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE” ŽIVINICE

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 sati bio je čist ili neznatno zagađen.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba zbog nižih temperatura u planinskim predjelima vozačima  skreću pažnju na moguću poledicu. Upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuju maksimalno opreznu vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju