back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 28.02.2024. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 28.02.2024. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu, krađa. Iz porodične kuće na Litvama otuđen je novac i nakit.

Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 139 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a usljed porasta temperature na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da savjetuju oprezniju vožnju.

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Mole i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Radovi se izvode na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U toku su i radovi na ulazu u Neum na dionici puta Stolac-Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju