back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.01.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 24.01.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći zabilježili su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu, teška krađa, provala u porodičnu kuću u Kotornici.

Zabilježene su i dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovali lakše tjelesne povrede nakon što ga je udarilo putničko motorno vozilo na parking prostoru uz magistralni put.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 118 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli  rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 sati bio je nezdrav za osjetljive grupe građana.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju