back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.12.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 22.12.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela. U oba slučaja radilo se o krivičnom djelu, teška krađa, provala u vikendicu u Živinicama Gornjim.

Evidentirana su i dva narušavanja javnog reda i mira, na Križaljci i u Drugoj ulici. Naročito drsko ponašanje jednog lica u alkoholisanom stanju i nepostupanje po naredbi ovlaštenog službenog lica zabilježeno je na Križaljci dok je identično narušavanje javnog reda i mira zabilježeno i u Drugoj ulici ali od strane dva lica. Policijski službenici navedena lica lišili su slobode te su isti zadržani u prostorijama Policijske stanice Živinice do otrežnjenja.

Evidentirano je i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 107 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterišu saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju vozače na učestale odrone na brojnim dionicama. Držite propisano rastojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Sanacioni radovi izvode se na putevima: Jablanica – Mostar, Ključ – Sanski Most i Čevljanovići – Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

S obzirom da su praznici pred nama, u narednim danima očekujemo pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, ali i na većini graničnih prelaza.

Iz Bihamka vozače savjetuju da se prije polaska na put informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima i na taj način izbjegnu duga čekanja u kolonama.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju