Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.11.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 21.11.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti koje je zabilježeno jučer u Javnoj ustanovi Gimnazija Živinice kada je na e-mail adresu ustanove pristigla poruka u kojoj se navodi da je u navedenoj odgojno-obrazovnoj ustanovi postavljena eksplozivna naprava. Adekvatnim djelovanjem policijskih službenika nisu utvrđeni elementi neposredne opasnosti koje upućuju na realizaciju i ispunjenje prijetnje.

Zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Prvoj ulici, gdje je teretno motorno vozilo udarilo u tržni centar.

U Modračkoj ulici nepoznati vozač sa nepoznatim vozilom udario je u stub ulične rasvjete.

Evidentirano je i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 121 zdravstvenu uslugu građanima, dok su medicinari i ljekari imali pet terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Jučer u 07:50 sati gasili su požar na putničkom motornom vozilu koje se nalazilo na parking prostoru u ulici Meše Selimovića. Vatrogasci našeg grada brzom intervencijom spriječili su širenje požara na druga vozila u blizini.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da je kolovoz pretežno mokar ili vlažan, a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Savjetuju oprezniju vožnju, prigođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Držite propisano rastojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na put ne krećite bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Konjic – Jablanica saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju