back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.12.2022. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 19.12.2022. godine

Policijski službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu krađa i imovinski delikt u naselju Dubrave Donje.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Zabilježene su i četiri prijave građana iz oblasti ostali događaji.

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 180 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari tri puta izlazili na teren.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 sati bio je nezdrav za osjetljive grupe građana.

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba zbog nižih temperatura u planinskim predjelima vozačima  skreću pažnju na moguću poledicu. Upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putevima te napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Prethodni članakApel : Porodica Delić iz Lukavice Donje

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju