back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.12.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 15.12.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela.

Krivično djelo zloupotreba znaka za pomoć i opasnost zabilježeno je jučer u 11:50 sati u javnim ustanovama Mješovita srednja škola Živinice kao i Gimnazija Živinice kada su na e-mail adresu stigle poruke o postavljenim eksplozivnim napravama u objektima škola. Dojave su bile lažne.

Krivično djelo, teška krađa, zabilježeno je u naselju Ciljuge gdje je izvršena provala u porodičnu kuću.

Evidentirana je i jedna saobraćajna nezgoda.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Prvoj ulici. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 124 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije intervencije. Prva intervencija bila je tehničke prirode, u ulici Oslobođenja, gdje su pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice ispumpavali vodu ispod podvožnjaka.

U drugoj intervenciji vatrogasci našeg grada gasili su požar na putničkom motornom vozilu koje je gorjelo na Ciljugama.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK:

Prema informacijama sa kojima raspolaže Informativni centar Bihamka, na bosanskohercegovačkim saobraćajnicama saobraća po mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Iz Bihamka savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju