back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.12.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 13.12.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu zloupotreba znaka za pomoć. Krivično djelo se odnosi na dojavu bombe koja je jučer u 9:00 sati zabilježena u Javnoj ustanovi Gimnazija Živinice.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u naselju Barice. Vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio je kontrolu nad istim te udario u stub ulične rasvjete.

Evidentirano je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 113 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, pet djevojčica i jedan dječak.

BIHAMK:

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja.

Sanacioni radovi izvode se na dionicama  Jablanica-Mostar i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju