back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.03.2024. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 07.03.2024. godine

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 102 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo 18 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer u 20:55 sati gasili su požar u početnoj fazi na porodičnoj kući u naselju Đurđevik. Požar je na vrijeme lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen bez veće materijalne štete na stambenom objektu.

JP „VODOVOD I KANALIZACIJE“:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno, informacija je iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 12 beba, devet djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se prema prikupljenim podacima u našoj domovini saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen.

Apeluju na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum na dionici Stolac-Neum zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju