back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 06.12.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 06.12.2023. godine

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 97 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Jučer od 18:25 sati živinički vatrogasci gasili su požar u krugu poslovnog objekta na Ljubačama gdje je gorjela drvena građa. Brzom intervencijom vatrogasci našeg grada prvo su lokalizirali požar, a potom ga i u potpunosti ugasili. U ovoj intervenciji pomoć živiničkim vatrogascima pružili su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno informacija je iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

BIHAMK:

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je zbog učestalih padavina širom naše domovine kolovoz mokar te savjetuju maksimalno opreznu vožnju. Držite odstojanje između vozila i da izbjegavajte rizična preticanja.

Napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Poledica se može očekivati na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Učestali su odroni na dionicama: Živinice-Kladanj-Olovo i Tuzla-Bijeljina.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima.

Zbog aktuelnih radova moguće je sporije saobraćanje i na dionici Čevljanovići–Nišići.

Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja i dalje ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju