back to top

Ispraćena 53 uposlenika RMU Đurđevik u zasluženu penziju

ispraćena 53 uposlenika rmu đurđevik u zasluženu penziju

Šefik Hasanović, Mevludin Brđaninović i Hasan Sinanović svoj radni vijek proveli su u RMU Đurđevik, bili su vrijedni  i uzori radnici i poštovani od svojih koega. Oni du danas zajedno sa još svojih 50 kolega na svečan način ispraćeni u zasluženu penziju.

Rudari su uvijek važili za dobre solidarne kolege, prijateljstva koja se steknu u rudniku traju do kraja života, zato se tradicionalno u RMU Đurđevik u decembru organizuju ispraćaji u penziju.

ispraćena 53 uposlenika rmu đurđevik u zasluženu penziju ispraćena 53 uposlenika rmu đurđevik u zasluženu penziju

Većina uposlenika rudnika koji su ove godine stekli uslove za penzionisanje u Đurđeviku je provela 40 godina rada u toku kojih je bilo i uspona i padova.

Ali, iz svih tih životnih izazova izlazili su još jači i još odlučniji da sačuvaju firmu u kojoj zarađuju hljeb sa sedam kora.

I ovoga puta na svečanosti ispraćaja u penziju bile su pomiješane emocije rudara – sreće, tuge, zadovoljstva i ponosa, a evocirale su se i mnogobrojne uspomene nastale tokom višedecenijskog teškog rada.

Penzionerima RMU Đurđevik želimo da se naprimaju penzija koje su teško zaradili i da penzionerske dane provedu u dobrom zdravlju.

Prethodni članakTri selekcije KK Basket slavile pobjedu tokom proteklog dana

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju