back to top

Gimnazija:Podrška UNICEF-a projektu Mladi za čisti zrak

gimnazija:podrška unicef-a projektu mladi za čisti zrakDanas je našu školu posjetila delegacija UNICEF-a na čelu sa koordinatoricom za obrazovanjem pri UNICEF-u u BiH Amilom Madžak.Poznato je da UNICEF podržava projekt “Mladi za čisti zrak”, koji se implementiraju u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju iz Tuzle.

U prijatnoj radnoj atmosferi osjetili smo iskrenu podršku mladima iz projektnog tima JU Gimnazije Živinice. Predstavnici UNICEF-a uvjerili su se u predan rad mladih iz naše škole na ovom projektu. Mladi ekovizionari su istakli članovima delegacije UNICEF-a šta su uradili iz projekta “Mladi za čist zrak” na području grada Živinice. Svima nam je poznato da grad Živinice, kao mnogoljudna sredina, ima dosta pozitivnih vrijednosti,ali treba se riješiti i kvalitet zraka, posebno u jesenjem i zimskom periodu, jer svi mi zaslužujemo čisti zrak, bez obzira na okolnosti kojima smo okruženi”, kaže nam profesor dr.sc.Sead Noćajević.

Stoga su danas mladi poručili da nema alternative za čisti zrak. Još su tim povodom uradili jedan pozitivan primjer: zasadili su drvo u školskom dvorištu, koji će ih podsjećati na ovaj dan.

Delegacija UNICEF-a je izrazila zadovoljstvo u vezi sa projektom “Mladi za čisti zrak”.Kao znak pažnje donirala su drvo i sve to zabilježeno je video zapisom u kojoj je posebno bila zapažena članica tima Irma Alimanovic. Snimljeni video će poslužiti za završnu konferenciju koja će se održati u drugoj polovini aprila, na kojoj će se iznijet ukupni rezultati projekta “Mladi za čisti zrak” iz deset lokalnih zajednica Bosne i Hercegovine.

Svakako, radujemo se tom novom druženju mladih iz Bosne i Hercegovine, u nadi da će se ovaj projekat, zbog aktuelnosti teme, produžiti i naredne godine./Tim za medije/

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju