back to top

Državna prvakinja u šahu ne putuje na Svjetsko prvenstvo jer nema para

državna prvakinja u šahu ne putuje na svjetsko prvenstvo jer nema para

Da smo zemlja nelogičnosti to se zna već odavno, ali što mladi ispaštaju zbog toga, to će tek da uđe u anale, jer veliko je pitanje šta mi ostavljamo svojoj djeci u amanet.

Dirnula nas je ovih dana priča male Merjem Džafić iz Gračanice, koja je državna prvakinja u šahu za juniore i koja je izborila po rezultatima učešće na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali putovati na njega neće … jer nema para. Našu državu će predstavljati djevojčica iz Širokog Brijega koja je uz pomoć privrednika i općine uspjela obezbijediti sredstva za put i kotizaciju. Po starom dobrom našem običaju ne igra ko zna da igra, nego igra ko ima para.

JakupDžafić otac male Merjem vidno je razočaran napisao na svom zidu slijedeći post …

Dragi prijatelji,

Moramo vas obavijestiti da Merjem najvjerojatnije neće nastupiti na svjetskom prvenstvu u Egiptu, jer nam se niko nije odazvao na Zahtjev/Molbu za sponzorstvo, a polahko ističe vrijeme za uplatu sredstava organizatoru, za registraciju, putovanje, hotel, rok je do 24. 08.

– Iako je Merjem apsolutna federalna i državna prvakinja, koja je ova dva takmičenja osvojila bez ijednog poraza, Merjem neće predstavljati Bosnu i Hercegovinu, a na velikom takmičenju BiH će predstavljati drugoplasirana sa državnog prvenstva Lucija Galić, jer su Luciju podržali poduzetnici iz Širokog Brijega te Široki Brijeg.

Moram još napomenuti da je Merjem osvojila i dva međunarodna takmičenja na kojim su nastupale i takmičarke iz Hrvatske i Srbije što pokazuje da je Merjem u svojoj konkurenciji najbolja i u cijeloj regiji.

Tako se mi ophodimo prema našim talentima, tako gasimo i ubijamo njihovu volju, što se akobogoda, poznavajući Merjem, neće desiti u njenom slučaju.

Merjem će akobogda nastaviti raditi, učiti i voljeti našu Bosnu i Hercegovinu!

Svijet voli svoje pobjednike, ali ne i mi, zbog toga smo tu gdje jesmo – zaključio je Jakup, a mi ćemo dodati do krajnjeg roka kao što vidimo je ostalo još par dana tako da imamo prilike ako smo u mogućnosti pomoći i omogućiti Merjem da predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu.

OVO JE PROFIL NJENOG OCA koga možete kontaktirati./Haris Dedić/

 

 

 

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju