back to top

Druga OŠ:Uspjeh učenika na takmičenjima

druga oš:uspjeh učenika na takmičenjimaŠirom Tuzlanskog kantona održavaju se takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola iz raznih nastavnih predmeta.Iako je neradni dan i danas su održana takmičenja, ovoga puta iz nastavnog predmeta matematika.

U Drugoj osnovnoj školi zadovoljni su postignutim rezultatima na današnjem takmičenju koje je održano u Prvoj osnovnoj školi.Učenici VII razreda Mahir Sulejmanović i Alem Rahimić, sa nastavnicom Dženanom Vuković, osvojili su prvo mjesto ekipno, te se plasirali na Kantonalno takmičenje. Takođe su se i učenica VI razreda Melda Jusić, sa nastavnicom Mirzetom Džizić, plasirala na Kantonalno takmičenje iz matematike.

Dan ranije Osnovna škola Bašigovci bila je domaćin takmičenja iz književnosti, gdje su takođe učenici Druge OŠ pokazali izuzetno znanje. Sva tri učenika su se plasirala na Kantonalno takmičenje. Melda Jusić, VI razred sa mentoricom Sanitom Breko je osvojila 2. mjesto. Amina Omerbegović sa mentoricom Mirnesom Fehrić je predstavljala VII razred i osvojila 1. mjesto, dok je ispred VIII razreda bio Amer Kozarević, pod mentorstvom Mirele Efendić, osvojio 5. mjesto.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju