back to top

Druga OŠ:Svečano obilježen Dan nezavisnosti BiH

druga oš:svečano obilježen dan nezavisnosti bihU našim školama ovih dana je svečano, a kako i ne bi kad je 1.mart Dan nezavisnosti jedine nam države Bosne i Hercegovine.Tim povodom i u Drugoj osnovnoj školi odžan je prigodan program, u izbvođenju učenika.

Prisutni na svečanosti su upoznati kako je Bosna i Hercegovina postala nezavisna džava i članica Ujedinjenih nacija.

“Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu,državu ravnopravnih građana-Muslimana, Srba, Hrvata  i pripadnka drugih naroda koji u njoj žive”?-pisalo je na glasačkom listiću tog 29.februara i 1.marta 1992.godine.

Na to pitanje je ogromna većina građana BiH odgovorila da želi nezavisnost, ali i ravnopravnost svih građana.Prvi mart je dan kada treba da budemo posebno ponosni i da gradimo domovinu na temeljima ZAVNOBIH-a, ali i savremenog evropskog i svjetskog razvoja.

Uz pjesme, ples, recitacije, literarne radove, mali i veliki hor program je bio raznovrsta i prisutni nisu štedjeli aplauze da nagrade izvođače pomenutih tački.Učenici su nadahnuto i s puno emocija prezentirali prisutnoj publici pripremljeni program.

U okviru programa prisutni su se podsjetili na istorijat, tradiciju, kulturno i prirodno naslijeđe naše Bosne i Hercegovine. Poruke mira, ljubavi, sreće, slobode, nezavisnosti upućene su svim građanima./Š.G./

 

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju