back to top

Druga OŠ: Književni susreti

druga oš: književni susreti

Drugu osnovnu školu danas je posjetila književnica Devla Aliustić, bivša učiteljica ove odgojno obrazovne ustanove.Djeca su bila oduševljena prezentacijom nove knjige pod nazivom “Maštalica”, a i učenici su aktivno učestvovala na ovom književnom susretu.

“Danas nam je bila čast da imamo gošću, pjasnikinju, učiteljicu, Devlu Aliustić, koja nas je divno zabavila sa svojom novom zbirkom pjesama “Maštalica”. Učenici su čitali pjesmice koje je učiteljica napisala i uočili jako dobre pouke”, kazali su domaćini.

Naravno, kao dugogodišnja učiteljica, Devla Aliustić je znalačku izrazila pjesmama svoju naklonost ka mladoj populaciji.

“Volila sam svoj prosvjetarski posao i cio radni vijek provela sam u radu s mladima.Bila mi je čast raditi u Drugoj osnovnoj školi, iz koje sam ispraćena u penziju 2009.godine.Otuda mi je posebno zadovoljstvo što sam se danas družila s djecom, uz lijepe pjesmice koje su i oni sami recitovali, što me je posebno oduševilo”, rekla nam je Devla Aliustić, autorica lijepe knjige “Maštalica”./Š.G./

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju