BKC:Uskoro Šesti festival umjetnosti za djecu

bkc:uskoro šesti festival umjetnosti za djecu Javna ustanova BKC Živinice za naše najmlađe i ove godine pripremila je teatarski festival, odnosno Šesti festival umjetnosti za djecu. Repertoar čini šest pozorišnih predstava, od kojih su ne samo domaće, nego i gostujuće, a koje nam dolaze iz Makedonije, Bijeljine, Sarajeva, te možemo slobodno reći da je festivsl iternacionalnog prizvuka, što nas osobito raduje.

U okviru pomenutog festivala, propremljen je i prateći program, koji je sačinjen od umjetničkih radionica iz oblasti likovne, muzičke i nezaobilazno pozorišne-scenske umjetnosti, koju će voditi stručnjaci iz prakse. Osim navedenog raspisan je i javni pozivza najbolji poetsko literarni rad, namijenjen učenicima/cama osnovnih škola grada Živinice, i to za svije kategorije učenika od 4. Dl 6. Razreda, na temu “Igre moga djetinjstva”, te za učenike od 7.do 9.razreda na temu, “Knjiga-zadovoljstvo ili briga”.

Festival počinje 12.oktobra, a traje do 9.novembra tekuće godine.

Na samom Svečanom otvaranju, sa početkom u 16:00 h, nastupit će: Plesni studio Dinna te Gradski dječiji hor-Poletarci, te će nakon njih uslijediti prva predstava sa repertoara pod nazivom “Ja sam Akiko” u produkciji Teatra Provokacija-Skoplje, Sjeverna Makedonija.

Sve predstave počinju u 16h, izizev predstave,”Ptica u džepu”, koja je u pratećem off programu, te je njeno izvođenje planirano u 19h. Predstave su, kako je navedeno, namijenjene najmlađima, te smo se pobrinuli da ne zaboravimo sve uzraste, od predškolskog, najnižih razreda, te i onih koji su u tinejdžerskom dobu.

GoSlim - smršaj zdravo

Cijena ulaznica za sve navedene predstave iznosi 5 KM, koje ćete moći kupiti blagovremeno, na dan igranja svale od predstava u biletarnici JU BKC-a Živinice./S poštovanjem, Lejla Redžić, Bachelor glumica, BKC/

www.zivinice.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju