back to top

BKC:Održana Dječija likovna kolonija

bkc:održana dječija likovna kolonija

Danas je održana Dječija likovna kolonija povodom II Smotre stvaralaštva.Uz pomoć mentorice Merime Turbić i svojih nastavnika, učenici osnovnih škola sa područja Grada Živinice crtali su i slikali po želji – slobodna tema.

Mladih talenata iz svih vrsta umjetnosti imamo mnogo, samo ih treba prepoznati i dati im priliku da pokažu šta znaju. Danas su to pokazali iz likovne umjetnosti, a 4. i 5. maja će imati priliku predstaviti svoju školu i sa ostalim vrstama umjetnosti. Imamo i nagrađene učenike za poetski literarni rad.Nagrade će im biti uručene 5. maja na zatvaranju manifestacije.

“Ovoga puta nismo organizovali takmičenje mladih umjetnika, kako bi ih rasteretili i olakšali sam pristup svom likovnom stvaralaštvu.Poznato je da prilikom takmičenja djeca osjećaju napetost, pa smo ih ovoga puta oslobodili i te neizvjesnoti i to se danas pokazalo kao opravdano”, rekla je Amira Ahmetović-organizator kulturnih događaja.

Radove sa današnje kolonije svi zainteresirani moći će pogledati 4. i 5. maja u Galeriji BKC-a na dan održavanja Smotre stvaralaštva.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju