back to top

BKC TK:Veličanstvenim koncertom završena 2023. godina

bkc tk:veličanstvenim koncertom završena 2023. godinaMuzički obrazovni centar “Lege Artis” i Bosanski kulturni centar TK, sinoć su po 10. put priredili veličanstven Novogodišnji koncert, uz nastup više vokalnih ansambala i solista.

Na koncertu koji postaje brend u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i događaj koji se ne propušta tokom zimskih praznika, nastupili su domaćini iz Mješovitog i dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla, a zatim su se odličnim izvedama predstavili Vokalni ansambl Libero Živinice, Vokalni ansambl Bosanke Lukavac, Mješoviti hor BZK Preporod Brčko, Vokalni ansambl BKC TK, Tamburaški orkestar MOC Magnifico i Jakša Perović (Brčko) na gitari.

– Koncert je plod kvalitetnog umjetničkog rada svih ansambala i solista tokom godine, a što je i prezentirano u odličnom programu. To je u konačnici prepoznala i tuzlanska publika, koja je ovacijama i zasluženim aplauzima ispratila i nagradila svakog učesnika. To nam je najveća nagrada i satisfakcija da ovaj koncert svake godine podižemo na viši nivo – rekao nam je diregent Jasmin Hasić mr.art, umjetnički rukovodilac MOC “Lege Artis” Tuzla.

Jasminka Glinac, dirigentica lukavačkih Bosanki, rado je nastupila u BKC TK:

“BKC TK je omiljeno mjesto svih ljudi koji se bave kulturom i uvijek rado nastupam u ovom hramu kulture našeg kraja.Veče je proteklo u veom lijepim nastupima svih učesnika na koncertu, s kojim smo se oprostili od “stare” godine”, rekla nam je nakon koncerta istaknuta kulturna djelatnica u sferi muzike Jasminka Glinac.

Živiničanin Dino Muminović mnogo je učinio na osnivanju i uspješnom radu nekoliko muzičkih grupa i imao je uspješan nastup sinoć u BKC TK:

“Vokalni ansambl “Libero” iz Živinica pravo je osvježenje na kulturnoj sceni u Tuzlanskom kantonu. Ovoga puta, na koncertu u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, izveli smo pjesmu “Ružo crvena, u pratnji tamburaša, a nakon toga i pjesmu “Adiemus”.Puno truda i rada stoji iza nas. Ponosan na ovu ekipu koja se svim srcem zalaže za rad ovog udruženja- dobrobiti naseg Grada Živinice. Postali smo jedna velika muzička porodica i veliki ambasadori kulture naše Bosne i Hercegovine”.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju