back to top

BKC: Knjigu posvetila dragim osobama

bkc: knjigu posvetila dragim osobamaVečeras je u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Živinicama održana promocija knjige mlade autorice Džane Hasić, Sirius. Džana je učenice Srednje medicinske škole u Tuzli i ovo je njeno drugo književno djelo.

Promocija knjige počela je muzičkim tačkama u izvođenju Elme Hodžić, Adina Pepića,Lamije Ahmetović i Adne Dželepović.

Mlada autorica Džana Hasić o svojoj knjizi Sirius rekla je:

“Knjigu sam posvetila meni dragim osobama, tetku Harisu Aliću i direktorici tešanjske biblioteke Almine Alagić, koja mi je pomogla prilikom štampanja prve knjige “Negdje među zvijezdama.Nažalost, oboje su preselili na neki bolji svijet, te su mi primjer njih dvoje da kajanje nadjačava ljubav”.

Promotor knjige bio je Mehmed Pargan,osnivač Bosanke medijske grupe, koji je bio pun hvale za autoricu Džanu Hasić:

“Sirius je najsjajnija zvijezda i ovo je njena druga knjiga, što nam govori da je pred nama talntovana književnica i da ćemo ubuduće imati priliku čitati njena nova ostvarenja.Njeni prijatelji koje pominje su ostavili velikog traga u njenom životu i to je svojevrstan nekrolog u znak na sjećanje, a što nam govori koliko ona uvažava takve ljude.Dakle, da još jednom kažem da se radi o mladoj umjetnici koja je došla u naše umjetničko podneblje na čemu joj čestitamo”.

Večerašnjoj promoiji prisutan je bio veliki broj poklonika pisane riječi, što je dodatni motiv mladoj umjetnici na nastavi stazama kojim je tako uspješno započela./Š.G./

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju