back to top

Aluplastik 3X3 šampioni 1.turnira 3×3 ProTour2023 Zenica

aluplastik 3x3 šampioni 1.turnira 3×3 protour2023 zenica

Nakon Hvara i prvog turnira u okviru Hrvatske lige ,ekipa Aluplastik 3×3 Živinice je jučer nastupala i na prvom turniru BiH lige koji se održavao u Zenici.

Izuzetno kvalitetan turnir sa mnoštvo dobrih basketa je ipak obilježila naša ekipa koja je dominantno osvojila prvo mjesto.

U grupnoj fazi smo igrali i najzanimljiviji basket gdje smo se sastali sa ekipom Autotarget, te bilježimo pobjedu u neizvjesnom basketu 21:20, a dok drugu utakmicu grupne faze dobijamo nešto lakše 21:8 protiv ekipe Lopare 3×3.

U osminifinala smo dobili ekipi Konjic3x3, te riješili u svoj korist 21:13,da bi istim rezultatom savladali i u polufinalu ekipu Alma Ras 3×3 Visoko.

Finale smo od prve sekunde shvatili maksimalno ozbiljno te nismo dovodili pitanje pobjednika ni jednog trenutka. Naša pobjeda 21:12 protiv drugoplasirane ekipe 3×3 Istočno Sarajevo.

Za naše basketaše nema pauze,danas smo već u Ugljeviku, a sljedeći vikend, basket turnir u Živinicama. a potom nam slijedi nekoliko turnira po Evropi./Press Basket Živinice/

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju