back to top

Tradicionalni Božićni koncert sinoć održan u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla | .

Tradicionalni Božićni koncert, u organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana, sinoć je održan u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla.

„Kao i ranijih godina, kada su u Tuzli gostovali poznati sastavi, orkestri, solo i operni pjevači iz BiH, Hrvatske i Srbije, tako je i bilo i ove večeri. Organizatori su se zaista potrudili upriličiti muzičku poslasticu za sve naše prijatelje, goste, sugrađane i sve one koji prate njihov rad. Zagrebački salonski ansambl nam je u ovim pretprazničnim danima priredio istinski praznik muzike i umjetnosti.

tradicionalni božićni koncert sinoć održan u hrvatskom kulturnom centru tuzla | .
Tradicionalni Božićni koncert sinoć održan u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla | .

Ansamblom rukovodi violinistica Lara Silvestri Valdevit, koja je ujedno i bivša Napretkova stipendistica, dugogodišnja članica i moderatorica muzičkih večeri u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu. U prepunoj sali Hrvatskog kulturnog centra uživali smo u programu u stilu Bečkog novogodišnjeg koncerta i u tradicionalnim božićnim pjesmama, dijeleći radost dolazećeg praznika Božića sa našim prijateljima i susjedima. Onako kako smo to u Tuzli uvijek i radili.

Ovom prilikom se želim zahvaliti na pozivu HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i tuzlanskom Franjevačkom samostanu“, – poručio je vršilac dužnosti gradonačelnika dr.sc Zijad Lugavić.

(.)


rtv7.ba

Drugi upravo čitaju