Potpisan ugovor o početku projekta „Izrada Glavnog strateškog plana razvoja vodovoda na području grada Gračanice“ – .

Jutros je u kabinetu Gradonačelnika potpisan ugovor o početku projekta „Izrada Glavnog strateškog plana razvoja vodovoda na području grada Gračanice“ između Grada Gračanice, kompanije ELKOT Brno i Zavoda za vodoprivredu Sarajevo.

Sastanku su pored Gradonačelnika i šefice Odsjeka za razvojne projekte i evropske integracije Nejre Naimkadić prisustvovali i direktor Zavoda za vodoprivredu Sarajevo Vedran Silajdžić te direktor kompanije ELKOT iz Brna, Republika Češka, Libor Tupa.

„Ovo je za nas još jedan vrlo važan projekat na osnovu kojeg će se kreirati strateški dokument te snimiti postojeće stanje svih vodovodnih mreža na području Gračanice i predložiti način daljeg upravljanja. Također će biti urađena kompleksna analiza uzoraka vode sa svih izvora. Projekat je također značajan sa aspekta budućih ulaganja i prioriteta. Ovom prilikom se zahvaljujem Vladi Republike Češke i Češkoj razvojnoj agenciji koje su prepoznale Gračanicu kao zdravu sredinu za početak jednog ovakvog projekta“, rekao je Gradonačelnik Helić.

Podsjećanja radi, glavni cilj projekta je izrada strateškog plana za razvoj vodovoda na području grada Gračanice koji će uključivati sve mjesne zajednice.

opis fotografije nije dostupan.
Projekat finansira Vlada Republike Češke putem Češke razvojne agencije (www.czechiad.cz) bespovratnim sredstvima u iznosu od 700.000 KM. Projekat će se realizovati u periodu 2023-2024. godina. Implementator projekta je kompanija „ELKOT Brno“ iz Češke u saradnji sa „Zavodom za vodoprivredu“ iz Sarajeva. U sklopu projekta će biti izrađene kompleksne analize uzoraka vode, koje uključujući i utvrđivanje prisutnosti raznih vrsta pesticida, sa svih izvora vode na području grada Gračanice.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju