back to top

Najuspješniji inženjerski projekti i proizvodi osvojili priznanje ‘Made in BiH’ za 2023. godinu – .

KulturaMedia Sarajevo, organizator VI Međunarodnih „BH sedmica inženjerstva“, u saradnji sa DOO Colossem Tuzla, Udruženjima inženjera u BiH, Udruženjem poslodavaca Federacije BiH održala je izbor za najuspješnije proizvode, projekte, inovacije, zelene inovacije i tehnologije „Made in BiH“ s ciljem osviještenosti i povezivanja inženjerske i privredne zajednice u predstavljanju najuspješnijih projekata, proizvoda, inovacija, zelenih inovacija i tehnologije u 2023. godini.

 

najuspješniji inženjerski projekti i proizvodi osvojili priznanje ‘made in bih’ za 2023. godinu – .najuspješniji inženjerski projekti i proizvodi osvojili priznanje ‘made in bih’ za 2023. godinu – .

 

Priznanje je odnijelo 29 inženjerskih rješenja a prva tri mjesta i inženjersku zvijezdu prema odluci žirija osvojili su:

TREĆE RANGIRANI

Dizart doo

Jasmin Ahmić, direktor

Edukaciona ćelija sa kolaborativnim robotom

DRUGORANGIRANI

Ministry of Programming

Faris Začina i Rešad Začina – suosnivači i vlasnici i Sara Lerota

PRVORANGIRANI

ŠIRBEGOVIĆ INŽENJERING D.O.O

HAVA ŠIRBEGOVIĆ

INOVATIVNE AB PREFABRIKOVANE NOSIVE KONSTRUKCIJE

Također, uručeno je i specijalno priznanje za promociju BiH na međunarodnom nivou za Derubis Caravans Series 7.

Dodjela priznanje održana je u hotelu Tarčin Forest Resort a prezentacijom uspješnih proizvoda, projekata, inovacija, zelenih inovacija i tehnologija „Made in BiH“, istaknut je doprinos i značaj koje ti projekti imaju na poboljšanje života svih građana BiH, zapošljavanje i privredni razvoj i globalni  uticaj na BiH u cjelini.

Pokrovitelji projekta: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, član Predsjedništva BiH, dr. Denis Bećirović, Grad Tuzla, Ministarstvo privrede Tuzlanskog Kantona, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.


radiogracanica.ba

Drugi upravo čitaju