back to top

Planirano proširenje objekta gradskog vrtića u Srebreniku

Prostor gradskog vrtića u centru Srebrenika u narednom periodu trebao bi biti značajno proširen kako bi se dobio dodatni prostor za naše najmlađe sugrađane i njihove odgajatelje, a zajedno s projektantima gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić obišao je ovaj objekat kako bi se na licu mjesta upoznali sa mogućnostima dogradnje.

Projektantska kuća je uradila snimanje objekta, a u narednim danima očekuje se projektiranje proširenja kapaciteta gradskog vrtića.

“-Naš cilj ove godine je proširenje kapaciteta vrtića dogradnjom dvije nove učionice. Ovo proširenje omogućit će nam ne samo zapošljavanje dodatnog osoblja, već i prijem dvije nove grupe naših najmlađih sugrađana. Naši najmlađi su u fokusu naših napora, a ovo proširenje će osigurati da im pružimo sigurno i poticajno okruženje za odrastanje.

Iako prirodni priraštaj nije velik, primjećujemo značajnu fluktuaciju stanovništva, s velikim brojem doseljenika iz ruralnih područja u urbani dio grada. Stoga je od vitalne važnosti povećati kapacitete vrtića kako bismo osigurali kvalitetan razvoj naše djece i omogućili našim stanovnicima da se posvete svojim radnim obavezama s mirnim umom.

Grad Srebrenik čvrsto stoji na putu unapređenja svih aspekata života svojih građana, a proširenje kapaciteta gradskog vrtića je samo jedan od koraka u tom smjeru. Ulaganjem u našu djecu, investiramo u svjetliju budućnost naše zajednice”, naveo je gradonačelnik Bjelić.

www.radiosrebrenik.ba

Drugi upravo čitaju