back to top

Izaberite idealan poklon za praznike: TOP 10 PRIJEDLOGA

Osmišljavanje poklona za praznike ponekad može zvučati kao naporan posao. Zapravo, potrebno vam je samo malo inspiracije i malo više vremena da sve poklone zapišete na listu želja vaših najdražih. Predstavljamo vam TOP 10 prijedloga poklona, vjerujemo da će vam biti od pomoći.

Od ”sitnih” do ”ozbiljnih” poklona

Ne morate krišom hvatati bilješke dok vaši najdraži nabrajaju ono što im je potrebno ove godine. Bilo da tražite komad odjeće ili poklon koji jedva da može stati ispod jelke, odabrali smo TOP 10 stvari za poklon za praznike, prilagodljiv svakom budžetu. 

U nastavku ćete pronaći širok izbor prijedloga poklona koje možete kupiti ove godine. Krenut ćemo od nešto ”ozbiljnijih” poklona, pa sve do sitnica koje obraduju baš svakoga!

1. Električni bickl – uživajte u svakoj vožnji

U današnje vrijeme, ne možemo zamisliti niti jedan dan bez bilo kakvog prevoznog sredstva, bio on na 2 ili 4 točka. Jedno od tih prevoznih sredstava, koje je vjerovatno među najzanimljivijim je – električni bicikl.

Imidž električnih bicikala se promijenio razvojem nove tehnologije. Na mnogim modelima, kompaktni elektromotori i baterije su jedva vidljivi na prvi pogled. Nisu niti blizu nezgrapnim, e-biciklima prve generacije, koji su bili zaista teški i imali kratko trajanje baterije. Nasuprot tome, moderni ektrični bicikli jednako su zabavni na dužim stazama kao i u brdskom biciklizmu.

Još jedna prednost ako odaberete električni bicikl kao poklon, je što je idealan i za starije osobe. Obzirom da ne zahtijeva mnogo truda tokom vožnje, idealan je za starije osobe kojima je potrebna fizička aktivnost ali im nedostaje kondicije.

Nije ni čudo što im je popularnost bila nalo rastuća, jer ovi bicikli sada dolaze u raznim varijantama – od gradskih do sportskih bicikala. Stoga svako može kupiti e-bicikl koji odgovara njegovom terenu i potrebama.

2. Bluetooth slušalice

Podignite nivo melodije na viši nivo uz impresivan zvuk! Bluetooth slušalice mogu se pohvaliti sa dugotrajnom baterijom, kontrolama na dodir i ugrađenim mikrofonom. Ukoliko imate osobu koja vam je draga, a uživa u slušanju muzike i ne može zamisliti niti jedan posao bez muzike, ovo je idealan poklon!

3.Poklon bez greške za svaku žensku osobu

Poklon koji se pokazao kao jedan od najtoplijih poklona ove godine – pegla za kosu s nastavcima. Bilo da vama draga ženska osoba voli valovitu frizuru ili frizuru dostojnu salona, pegla i njeni dodaci čine stiliziranje i sušenje kose lakim (bez oštećenja kose).

4. Dobra knjiga kao stari dobri kliše

Svako ima temu, zanimanje, hobi koja ga interesira. Bilo da su to vaši baka i dejd, roditelji ili prijatelji, knjiga je uvijek dobar izbor za svakoga. .

Pazite samo na to da dovoljno dobro poznajete osobu kojoj želite poklonii knjigu, jer nemaju svi interesovanja za njih. Osim toga, potrebno je i da odabere idealnu tematiku knjige za tu osobu. Samim tim, naš savjet je da ne kupujete knjige osobama koje dovoljno dobro ne poznajete, uvijek je birajte za vama mnogo blisku osobu.

5.Komad odjeće u prazničnom ruhu

Definitivno nikada nećete pogriješiti za novogodišnjim džemperom, papučama ili šalom i kapom kao poklonom. Ovo je čak i idealan poklon za ne toliko blisku osobu. Ovo su stvari kojima se definitivno svi raduju!

6. Mirisna svijeća – uvijek i zauvijek nepogrešiv izbor

Za osobu na vašoj listi koja nikada ne boravi u kući a da ne upali svoju omiljenu mirisnu svijeću. Poklonite mirisnu svijeću osobi za koju znate da voli kućni mir i uživa u njemu. Savjet: pripazite na izbor mirisa prilikom kupovine svijeće, preporuka je osvježavajući miris s kojim znate da ne možete pogriješiti.

7. Novogodišnji nakit

Još jedna stavka bez koje ne možemo zamisliti praznike, i koja definitino svima treba. Obradujte vama dragu osobu, prije nego preuredi svoj dom u praznični dom. Sigurni smo da će svakome dobro doći novi novogodišnji nakit.

8.Jelka

Na vašem spisku osoba nalazi se vama jako draga osoba koja baš priča o kupovini nove jelke? Idealno. Obradujte vašeg prijatelja ili člana porodice sa novom jelkom. Sigurno će se odlično uklopiti u novogodišnje ruho.

9. Pametni sat – potpuni hit već nekoliko godina unazad

Idealan za vašu osobu sa spiska koja voli sve da analizira! Pameti sat može analizirati sve, od faza sna i nivoa kiseonika u krvi, do praćenja nepravilnih ritmova otkucaja srca. Ovi satovi omogućavaju da odgovarate na poruke ili pozive kada niste u blizini telefona. 

10. Putovanje

Promjena mjesta svakome godi, a posebno za vrijeme praznika. Osoba kojoj poklonite praznično putovanje će sigurno pamtiti svoj poklon do krajaj života!

Drugi upravo čitaju