back to top

GO SDP-a Srebrenik obilježio Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

GO SDP-a Srebrenik u ovom gradu organizovao je obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Upriličeno je svečano polaganje cvijeća na Spomen kosturnici borcima NOB-a i centralnom spomen obilježju palim borcima u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995., u znak sjećanja na one koji su dali najviše u borbi protiv zla fašizma u proteklim ratovima, u borbi za slobodu i univerzalne ljudske vrijednosti.

Nakon toga, u Domu kulture je upriličena javna tribina i promocija knjige knjige akademika Mirka Pejanovića “Bosna i Hercegovina – 30 godina od sticanja nezavisnosti”,knjige koja  ukazuje na čvrste temelje bosanskohercegovačke države i da je jedini put kojim država BiH može ići u budućnosti – put integracija u Evropsku uniju i NATO savez.

go sdp-a srebrenik obilježio dan pobjede nad fašizmom i dan evrope.
GO SDP-a Srebrenik obilježio Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Promotori knjige bili su profesori doktori Edin Mutapčić i Dženeta Omerdić. Prisutnima se se obratio i predsjednik SDP – a Srebrenik Nisvet Sejdinović, kao i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Gradski odbor SDP- a Srebrenik,kako navode, na ovaj način pokazuje svoje opredjeljenje da antifašizam i evropski put nemaju alternativu, da su to vrijednosti na kojima čvrsto moramo graditi našu državu i društvo.

www.radiosrebrenik.ba

Drugi upravo čitaju