back to top

Zvizdić: Vrijeme je za novi zamah na euroatlantskom putu | .

Novoizabrani predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (Narod i pravda) kazao je danas nakon imenovanja na tu funkciju da je pred državnim poslanicima ozbiljan i odgovoran rad te da nema vremena za gubljenje.

– Želim da novi saziv Predstavničkog doma, u skladu sa ustavnim nadležnostima, da veliki doprinos u cilju stabilizacije političkih prilika u BiH – naveo je Zvizdić.

Istaknuo je da je vrijeme za novi zamah na euroatlantskom putu, ubrzan socioekonomski razvoj te jačanje vladavine prava. Smatra da je prioritetno potrebno započeti rad na usvajanju reformskih zakona koji će voditi BiH naprijed i koji će biti usklađeni s pravnom stečevinom Evropske unije.

Izrazio je očekivanje da će poslanici tokom četverogodišnjeg mandata aktivno ispuniti sve obaveze koje su pred BiH, a navedene su kao prioriteti u Mišljenju Evropske komisije o članstvu BiH u Evropskoj uniji.

Naglasio je, obraćajući će poslanicima, da bez jake i stabilne zakonodavne vlasti, ni izvršna vlast ne može dobiti potreban zamah i podršku.

– Zato se nadam da će ovo biti mnogo uspješniji i kvalitetniji mandat u odnosu na prethodni. Nadam se da ćemo zajednički raditi konstruktivno i u najboljem interesu građana BiH koji su nas izabrali u ovaj časni dom – zaključio je Zvizdić.

Uz Zvizdića Kolegij Doma činit će i Marinko Čavara iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Nebojša Radmanović iz saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Drugi upravo čitaju