Za vikend počinje djelomična isporuka toplotne energije – .

Eko Toplane Gračanica krajem ove sedmice počinju sa tehničkim i funkcionalnim pripremama sistema daljinskog grijanja u okviru kojih, već za vikend 14./15. oktobra, počinju sa djelomičnom isporukom toplotne energije i šesnaestom po redu sezonom grijanja.

 Aktivno prate vremenske prilike i vanjske temperature zraka tako da će ove godine sezona grijanja početi blagovremeno nakon što su ispunjeni svi zakonski uslovi za zvanični početak sezone.

”Nakon priprema, koje će trajati 3-4 dana, u planu je da od ponedjeljka, 16. oktobra, sistem grijanja bude u punom kapacitetu, u zavisnosti od vanjske temperature zraka.

 Napominjemo da prilikom aktiviranja sistema daljinskog grijanja, isporuka toplotne energije može biti otežana, nezadovoljavajuća i vjerojatno ne može biti istovremeno obezbijeđena svim potrošačima, s obzirom na to da je u pitanju pokretanje kompletnog sistema nakon perioda mirovanja instalacija, a radi se o izuzetno kompleksnom procesu.” kazali su iz ”Eko Toplane” Gračanice.

Također, apeluju na korisnike da obrate pažnju i prekontrolišu unutrašnje sisteme grijanja, individualno ili u koordinaciji sa upraviteljima zajednice etažnih vlasnika.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju