back to top

(VIDEO) Obilježavanje 30 godina postojanja Hrvatskog glasnika u Tuzli | .

Mediji u službi čovjeka naziv je panel diskusije, koja se povodom obilježavanja 30 godina postojanja Hrvatskog glasnika, danas održava u tuzlanskom Ateljeu Ismeta Mujezinovića. Hrvatski glasnik je glasilo Hrvatskog kulturnog društva Napredak Glavna podružnica. Čast da se obrati prisutnima i poželi uspjeh u budućem radu imao je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić.

“Ovo je veoma značajan jubilej za Tuzlu i njene građane, obzirom da za predstojeći Božić obilježavamo 30 godina od izdavanja prvog broja časopisa Hrvatski glasnik, koji je u to vrijeme bio, a i danas ostao važan medij. Počeo je sa izdavanjem od strane HKD Napredak, davne i teške 1992. godine. U pravom smislu riječi bio je glasnik svih važnijih zbivanja u našem gradu i regiji. Prenosio je informacije o teškim i nemilim događajima koji su se tada događali ali i o pozitivnim primjerima zajedničkog života u Tuzli. Osim toga, publikovana su i razna djela naših umjetnika, stvaralaca i svih onih koji su doprinosili kulturnom, historijskom, društvenom, ekonomskom i drugim oblicima razvoja. Posebno je uticao na povezivanje, stvaranje, izgradnju i očuvanje zajedništva, po čemu je Tuzla poznata. Želim da i narednih stotinu godina Hrvatski glasnik radi ovako predan i profesionalan posao i da predstavlja sve građanke i građane Tuzle, u svojim izdanjima, kako je to i ranije radio”- izjavio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić.

Do danas je u Glasniku svoje radove i tekstove objavilo preko 200 autora. Panel diskusija se održava u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak i uredništva Hrvatskog glasnika.

(.)


rtv7.ba

Drugi upravo čitaju