Udruženje SINOVI PODRINJA obilaze stare i usamljene osobe u Podrinju

udruženje sinovi podrinja obilaze stare i usamljene osobe u podrinju

UDRUŽENJE SINOVI PODRINJA OBILAZE STARE I USAMLJENE OSOBE U PODRINJU

Udruženje Sinovi Podrinja osnovano je početkom ove godine,sa sjedištem u Beču. Vizija članova Udruženje Sinovi Podrinja, između ostaloga, jeste i doprinos razvoju područja Podrinja, kao i cijele Bosne i Hercegovine. U veoma kratkom periodu realizirali su nekoliko značajnih projekata. Jedan od njih jeste I Podrinje Biznis Forum, na kojem se okupilo preko 70 privrednika i poduzetnika iz cijele države, kao I iz dijaspore i na kojem je donijeta odluka za osnivanje Biznis Centra u Zvorniku.

Jedna od primarnih aktivnosti udruženja jeste i obilazak starijih i usamljenih osoba,koji su zapostavljeni i na koje se ne obraća posebna pažnja, a kojima je dovoljno da ih se posjeti i pruži lijepa riječ. Iz udruženja su s tim povodom angažovali 22-godišnju Rasemu Jatić, koja je za kratko vrijeme uspjela posjetiti, saslušati i porazgovarati sa preko 200 naših starih osoba u 24 naselja Podrinja.

“Reakcije naših deda i nena su fascinantne i ne kriju svoje oduševljenje, pa čak dolazi i do suza radosnica jer neko brine i o njima. Ovo nisu socijalno ugrožene osobe, njima samo fali malo razgovora”, ističe Rasema, dodavajući da je ovo jedna od ideja koja je pun pogodak i nešto što je itekako potrebno na našim prostorima.

Iz udruženja ističu da će im ova aktivnost u vezi obilaska starih osoba biti uvijek jedna od primarnih aktivnosti, te se ovom prilikom zahvaljuju svim članovima i sponzorima koji podržavaju njihov rad.

(NKP.ba)

www.nkp.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju