back to top

U subotu u Teočaku promocija knjige jasikovačkog imama Bedirhana ef.Hadžića “Moj put u Meku”

Promocija knjige “Moj put u Meku”, autora Bedirhana ef. Hadžića, imama džemata Jasikovac, bit će održana u subotu 13. aprila, sa početkom u 18 sati u BKC-u u Teočaku.

Riječ je o knjizi koja govori o bosanskom čovjeku, o bosanskom selu, o nekim davnim nama dragim vremenima, o ljudima koje je zub vremena zameo, a njihova priča je trebala da ostane da živi.

“Knjiga “Moj put u Meku” je ustvari prvi dio jedne životne priče jednog od nas. Priča je to o svakom više nego o glavnom liku. Priča je to o bosanskom čovjeku, radniku, težaku, nekim davnim, teškim ali opet lijepim i nostalgičnim vremenima. Priča je to o bosanskom muslimanskom selu, o nama Bošnjacima na razmeđu svjetova s kraja prošlog vijeka. O predratnim događajima, predratnoj psihozi i početku rata u Trnovi i Teočaku. Knjiga je pisana u dahu i tako će se vjerovatno i čitati. Bogata je jer govori o stvarnim ljudima i događajima, potpuno je istorijski relevantna i tačna iz perspektive glavnog lika kao svjedoka jednog komada naše važene historije”, navedeno je u recenziji knjige.

Promotor knjige je Mehmed Pargan, a moderator Enes Avdičević.

rtvglasdrine.com

Drugi upravo čitaju