back to top

U pretresu stana u Tuzli pronađena opojna droga, jedno lice lišeno slobode | .

Dana, 14.12.2022.godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla izvršili pretres lica A.H., rođen 1993.godine iz Tuzle, te stana i vozila koje isti koristi.

U pretresu stana u Tuzli pronađena opojna droga, jedno lice lišeno slobode | .

Tom prilikom, A.H. je službenicima policije dobrovoljno predao pvc. pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, stakleni galon sa neutvrđenom količinom biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalnu vagu za precizno mjerenje i 61 tabletu “suboxone”, dok su prilikom pretresa stana pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 169 novčanica u različitim apoenima, 5 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc. pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O događaju je  obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pronađene materije su izuzete radi vještačenja. A.H. je lišen slobode i isti će nakon kriminalističke obrade, danas, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

rtvtk.ba

Drugi upravo čitaju