back to top

TK: Promocija 120 osnovaca i srednjoškolaca učenika generacije | .

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod TK uz podršku osnovnih škola „Mejdan“ i „Kreka“ organizovali su danas promociju 120 učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona za školsku 2021/2022. godinu.

TK: Promocija 120 osnovaca i srednjoškolaca učenika generacije | .

Da će učenici koji su proglašeni najboljim u svojoj generaciji dobiti i novčanu nagradu potvrdio je i ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović istaknuvši da:

„Ovom promocijom im želimo zahvaliti što su uspješni, što su primjeri drugima. Također želimo ih podstaknuti da i dalje budu aktivni, da budu dobri učenici, da kasnije budu dobri studenti. Od ove godine imamo i program koji stipendira nadarene učenike. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti s tim programom te se nadamo se da će mnogi od ovih učenika, koji su danas promovisani kao najbolji u svojim generacijama biti naši stipendisti kao nadareni učenici te ćemo kroz druge programe nastojati da podržavamo upravo ove mlade ljude koji su perspektiva i budućnost Bosne i Hercegovine“ kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo su za ovaj program  izdvojili 18.000 KM dok je za program nadarenih učenika i studenata obezbijeđeno 500.000 KM.

Direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Nikola Čiča naglasio je da je:

„Čast i zadovoljstvo priznati da su određeni učenici u ovom trenutku pokazali bolju razinu znanja, zalaganja i svega onoga da se pokažu bolji i da imaju veći uspjeh od svojih kolega. Naravno ovo je samo možda podsticaj njima da u budućemo životu također se potrude, da ipak neko gleda taj rad, vrednuje taj rad i da na ovaj način jedan mali skromni način želimo istaknuti da su oni napravili korak više od ostalih učenika. Ovo je naravno i poziv svim ostalim učenicima da se potrude, da bolje rade, uče. Jer sve ono što nauče u životu itekako će im trebati“, kazao je Čiča.

tk: promocija 120 osnovaca i srednjoškolaca učenika generacije | .
TK: Promocija 120 osnovaca i srednjoškolaca učenika generacije | .

U ime učenika prisutnima se obratila Emina Umihanić, učenica generacije Richmond Park Međunarodne škole u Tuzli.

rtvtk.ba

Drugi upravo čitaju