back to top

Svečano otkriven spomenik poginulim medicinskim radnicima Doma zdravlja Srebrenik

Na novouređenom platou ispred srebreničkog Doma zdravlja, uz prisustvo porodica poginulih, predstavnika Gradske uprave i Vijeća,menadžmenta i zaposlenika ove ustanove, privrednika kao i ministra za boračka pitanja u Vladi TK Zorana Blagojevića, svečano je otkriven spomenik trojici radnika Doma zdravlja koji su radeći svoj humani posao brutalno ubijeni prije 31 godinu na području Tinje i Potpeća.

Nail Bijelić, Bego Kešetović i Jasmin Sofić bili su prve žrtve agresije na BiH na području Srebrenika, a stradali su u  jasno obilježenim sanitetskim vozilima  spašavajući tuđe živote kobnog 18. juna 1992.

Spomenik poginulim radnicima dio je jednog šireg projekta uređenja platoa ispred Doma zdravlja u Srebreniku koji je uspješno završen. Pacijenti će sada dobiti znatno bolje uslove za pristup samoj ustanovi, dok će ujedno biti i značajno uljepšan  prostor u gradskoj jezgri Srebrenika.

20230119101605 img 5824 01

Danas je  obilježen  i završetak radova na izgradnji i uređenju nove zgrade hitne pomoći, kao i nabavka još jednog novog sanitetskog vozila.

Prema rječima direktorice Doma zdravlja Azre Imširović, u sve ove projekte i novu opremu  uloženo je ukupno oko 900 000 KM, a posebno je istakla veliki doprinos i podršku srebreničkih privrednika.

20230119102322 img 5840

www.radiosrebrenik.ba

Drugi upravo čitaju