back to top

Svečano obilježena 25. godišnjica rada Amice Educe

Povodom 25 godina uspješnog rada i djelovanja Udruženja Amica Educa u Međunarodnoj galeriji portreta – Centar za kulturu Tuzlau petak 18. juna 2021. godine održana je svečanost kojoj su prisustvovale brojne prijateljice i prijatelji Amica Educe.

Pored onih koji su se odazvali pozivu i okupili zajedno prigodno obilježiti četvrt vijeka postojanja, pomoću online platformi obilježavanju četvrt vijeka Amice Educe prisustvovale su i kolegice i kolege širom svijeta. 

Prilikom uvodnog obraćanja direktorica Selma Aličić izjavila je:

“Za ovako dugo i uspješno djelovanje Amica Educe kao organizacije, zaslužan je naš tim, stručni saradnici i saradnice, Upravni odbor, ali i naša partnerska organizacija Amica Schweiz koja nas od samog početka prati i podržava na različite načine.Prilike nam ne dopuštaju da današnjoj proslavi jubileja, ugostimo sve naše saradnike, partnere, donatore, volontere, korisnike i prijatelje Udruženja koji su željeli doći. Ipak, znajući da nam je ovaj današnji dan važan, mnogi od njih su se odlučili javiti video porukom – čestitkom povodom rođendana Udruženja.“

Tom prilikom velikom broju prisutnih premijerno je prikazan i film “25 godina Amica Educa”, uz podjelu publikacije koju su povodom ovog jubileja izdali a koja sadrži 11 ličnih priča korisnica i korisnika Amica Educe. Svoje životne priču i promjene koje su doživjeli, ispričali su prisutnima Fehrija Šljivić, prof. Damir Altumbabić iSeniha Halilčević.

Ugodno druzenje uz koktel nastavilo se još dugo nakon završetka ceremonije u prijatnoj atmosferi.

Drugi upravo čitaju