back to top

Srebrenički vatrogasci gasili dva požara

VATROGASCI – U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je dvije intervencije na gašenju požara.

pozar sjece1
Srebrenički vatrogasci gasili dva požara

U naselju Sječe gorjelo je nisko rastinje, a u naselju Podorašje gasili su požar koji je izbio na divljoj deponiji smeća. Oba požara su u potpunosti ugašena. Pored toga imali su i jednu tehničku inrtervenciju na dostavi pitke vode.

pozar sjece
Srebrenički vatrogasci gasili dva požara

POLICIJA – U PU Srebrenik saznajemo da su 24 sata iza nas bila potpuno mirna, bez evidentiranih krivičnih djela, saobraćajnih nezgoda i narušavanja javnog reda i mira.

U Srebreniku djelimično oblačno, maksimalna očekivana temperatura 28 stepeni Celzijusa.

U okviru ovogodišnje manifestacije “Srebrenik – otvoreni grad umjetnosti večeras će se, na ljetnoj pozornici Doma kulture Srebrenik održati koncert zeničkog gradskog hora “Kasiopeja” s početkom u 20 sati.

Obavještavaju se korisnici vodovodnog sistema Srebrenik da je, zbog prekida isporuke električne energije prema bunarima B6 i B7, prouzrokovanih olujnim nevremenom, došlo do prekida rada istih, što je dodatno zakomplikovalo situaciju s vodosnabdijevanjem. Iz navedenih razloga došlo je do prekida u isporuci vode, dok se ne saniraju kvarovi na elektro – energetskoj mreži, a nakon toga dostignu potrebni nivoi vode u rezervoarima, kako bi se nastavilo s isporukom vode.

Iz JP Vodovod i kanalizacija “Srebrenik” d.d. Srebrenik mole građane za razumijevanje i racionalnu potrošnju vode.

www.radiosrebrenik.ba

Drugi upravo čitaju