back to top

SOS Dječija sela u BiH i Grad Gračanica zajedno za djecu i mlade – .

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini i Grad Gračanica danas su u Omladinskom centru prezentovali planirane aktivnosti povodom nastavka zajedničke saradnje, s ciljem osnaživanja mladih iz lokalne zajednice.

Pored ustaljene saradnje prethodnih godina, ista je intenzivirana nastavkom i početkom novih projekata.

„Ono što je za nas specifično kao SOS je ta što smo najveća organizacija na svijetu koja se bavi zaštitom i brigom o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, trenutno smo u procesu određene transformacije, SOS porodice danas postaju potpuno integrisane u zajednicu“ rekao je Malik Garibija, direktor SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini.

sos dječija sela u bih i grad gračanica zajedno za djecu i mlade – .

Gradonačelnik Nusret Helić istaknuo je da Omladinski centar godinama okuplja aktivne mlade ljude u kojem se desilo mnoštvo korisnih programa i projekata.

„Pozivam sve mlade da ponude programe, a Gradska uprava će obezbijediti sva potrebna sredstva“ dodao je Gradonačelnik Helić.

sos dječija sela u bih i grad gračanica zajedno za djecu i mlade – .

SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine u našoj zemlji djeluju od 1994. godine  i svojim programima podržavaju  preko 10.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, pristupa se programu jačanja porodica, kao i raznim edukativnim programima, riječi su moderatorice današnjeg programa Azre Topić.

U Omladinskom centru odvijat će se Škola za trudnice „Baby Steps“ o čemu je govorila Emina Jahić, a o intervenciji SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine sa porodicama u potrebi u Gračanici i okolini govorila je Edmira Aščić.

Također pored Baby Steps, prostorije Omladinskog centra koristit će i „Budi muško klub“ o kojem su govorili volonteri kluba.

sos dječija sela u bih i grad gračanica zajedno za djecu i mlade – .

Kerim Grbić, rukovodilac Omladinskog centra govorio je o realizovanim projektima, ali i o budućim aktivnostima koje su planirane.

Prisutnima se obratio i Edin Bunda, voditelj projekta SOS Dječija sela za Sarajevo a voditeljica projekta za Gračanicu je Tanja Šišić.

Vrlo je važno istaknuti doprinos Vijeća mladih Grada Gračanice kao i Omladinskog centra koji su godinama realizovali akcije, projekte u kojima su mladi učili, družili se i ohrabrili mijenjati stvari u svojoj lokalnoj zajednici.


radiogracanica.ba

Drugi upravo čitaju