back to top

Slijedi intenzivan rad na modernizaciji i informatizaciji poslovanja Gradske uprave Tuzla | .

Gradska uprava Tuzla namjerava u budućnosti intenzivnije raditi na modernizaciji i informatizaciji, kroz nadogradnju i unapređenje poslovanja. Tim povodom vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr. sc. Zijad Lugavić, održao je u ponedjeljak, 19. decembra, u Gradskoj upravi, radni sastanak sa predstavnicima Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini (BH Futures Foundation), Edhemom Čustovićem, osnivačem Fondacije, Harisom Arnautovićem, članom Upravnog odbora i Amirom Avdagićem.

“Digitalna transformacija pridonosi napretku, razvoju i ubrzavanju radnih procesa. Samo ovakvim pristupom možemo kreirati mogućnosti za stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, olakšati poslovanje, smanjiti njihove troškove, povećati transparentnost, te u konačnici učiniti boljim nivo naših usluga. U digitalnom svijetu cijena svih usluga se smanjuje, pa tako i mi sada trebamo raditi na vlastitoj digitalizaciji, kako bi u realnom vremenu, sve veći broj usluga pružili građanima i privrednicima, po daleko nižim cijenama, a ostalim korisnicima olakšali poslovanje.

Ovakvim pristupom želimo poboljšati komunikaciju sa građanima, uključiti ih u procese i staviti u fokus. Potrebno je napraviti iskorak i unaprijediti povjerenje građana jer oni žele da se njihovi problemi rješavaju brže i efikasnije. Grad Tuzla jeste u mogućnosti da ponudi konkretne servise, a namjera nam je da tu komunikaciju unaprijedimo i iskoristimo mogućnosti koje nam pružaju informacione tehnologije. Građanima se moraju olakšati i pojednostaviti pristupi, kako bi stekli povjerenje u digitalni način rada”, izjavio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr. sc. Zijad Lugavić .

“Kad je riječ o privatnom sektoru ono što povećava produktivnost, brzinu poslovanja i smanjenje barijera je prvi korak ka digitalizaciji. Zbog toga je potrebno maksimalno pojednostaviti građanima ovakav pristup gradskoj administraciji. Mi iz Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini (BH Futures Foundation) stojimo na raspolaganju Gradu Tuzli za svu pomoć i podršku u implementaciji konkretnih rješenja”- istakao je tokom sastanka Edhem Čustović, osnivač Fondacije.

(Grad Tuzla/.)


rtv7.ba

Drugi upravo čitaju