back to top

Saradnja Gradske uprave Srebrenik i fondacije IMPAKT: Otvoren još jedan biznis i održana informativna radionica

Nakon sjajnih rezultata postignutih kroz implementaciju IMPAKT inkubatora, U saradnji  Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i Impakt fondacije  je započeo je novi program za potrebe poduzetnika i poduzetnica u Tuzlanskom kantonu pod nazivom IMPAKT akcelerator. Cilj je stimulacija postojećih poduzetnika koji su prošli ranu start up fazu na dalji razvoj njihovog poslovanja,a Tim povodom u Srebreniku je održana informativna radionica za zainteresovane poduzetnike.

Prijava za učešće u programu akceleratora inače traje do kraja ove godine. Saradnja Gradske uprave i fondacije IMPAKT u proteklih nekoliko godina rezultirala je otvaranjem značajnog broja novih biznisa, a jučer je svečano obilježen početak rada još jednog frizerskog obrta, uz prisustvo predstavnika IMPAKT-a,Gradske uprave i gradonačelnika Srebrenika Adnana Bjelića.

Ovo je 33. biznis otvoren na području Srebrenika od 2020. godine, od kada fondacija IMPAKT i Gradska uprava Srebrenik implementiraju program inkubator poslovnih ideja. Ovi biznisi uglavnom su održivi i šire se, a zapošljavaju ukupno preko 50 radnika.

www.radiosrebrenik.ba

Drugi upravo čitaju