back to top

Projekat ”Budi mi drug” realizovan u Gračanici – .

U Mješovitoj srednjoj školi Gračanica danas je realizovan projekat Budi mi drug u okviru kojeg su ugostili učenika i učenice iz Potočara.projekat ”budi mi drug” realizovan u gračanici – .

35 učenika osnovnih i srednjih škola danas je boravilo u cjelodnevnoj posjeti Gračanici. Domaćini su im bili učenici i profesori Mješovite srednje škole Gračanica koji su priredili  niz aktivnosti. Saradnju su dogovorili volonteri škole u saradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti.

projekat ”budi mi drug” realizovan u gračanici – .

Današnja posjeta je uzvratna posjeta učenika iz internatskog smještaja u Potočarima kaže Almedina Begović uposlenica međunarodnog Foruma solidarnosti EMMAUS u uredu Srebrenica.

projekat ”budi mi drug” realizovan u gračanici – .

Internatski smještaj je jedan od najvećih projekata međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS koji se realizuje u Srebrenici. Projekat je namjenjen za djecu iz udaljenih ruralnih sela sa područja opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Zvornik. U internatu im je obezbijeđen cjelosedmični boravak sa svim uslovima za adekvatno praćenje nastave i vannastavnih aktivnosti . U internatu je smješteno 70  učenika od 4. Razreda osnovne škole do 4.razreda srednje škole a danas je u Gračanici boravilo njih 35.


radiogracanica.ba

Drugi upravo čitaju