back to top

Program neformalnog obrazovanja – .

Zimska škola (“Winter school&fest”) koju već petu godinu zaredom organizuje Vijeće mladih Grada Gračanica predstavlja jedinstven program neformalnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih škola, a ove godine na radionice se prijavilo preko 80 mladih. Oni će imati priliku da kroz pet različitih programa i tematskih radionica, uče o osnovama web programiranja, građanskom aktivizmu, tradicionalnim narodnim igrama i folkloru, te da pohađaju kurs fotografije ili kreativne radionice FIMO masom.

Jedna od mentorki Aiša Smajlović Agić ističe da voli da podučava mlade kreativnim izradama jer su mladi ljudi veoma maštoviti.

Mentor za Kurs fotografije je Hasan Soha Puškar, a predavači Osnova web programiranja su uposlenici softverske kompanije Cape Ann Enterprises, Nirman Đulbić i Vernes Halilović.

Zimska škola neformalnog obrazovanja već uspješno se realizuje pet godina, a organizator je Vijeće mladih Grada Gračanica uz pomoć Gradske uprave Gračanica. Edukacije iz Građanskog aktivizma i volonterizma, planirane su za 18.01 i 19. januar.

Prijave na Zimsku školu su bile potpuno besplatne a za učesnike i učesnice su obezbijeđeni hrana te refundacija putnih troškova.

U fotogaleriji pogledajte atmosferu sa radionica, a opširnije o ovoj temi možete poslušati u našem informativnom programu.


radiogracanica.ba

Drugi upravo čitaju