back to top

Prezentacija programa stipendiranja budućih učenika u Savremeno-umjetničkoj školi u Tuzli

Od 12.12 – 19.12.2023. godine Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla, nizom pedagoških aktivnosti i kulturno-umjetničkih programa kreiranih od strane učenika, nastavnika i roditelja obilježava 3. Dan škole – škole kreativne (samo)spoznaje.

Za petak, 15.12.2023. godine u 17.00h u prostorijama škole (Odjeljenje za edukaciju BKC TK) organizuje se prezentacija modela rada škole i program stipendiranja za upis učenika/ca u martovskom predroku školske 2024/25. godine. Pozivamo roditelje/staratelje učenika devetog razreda osnovnih škola da nam se pridruže.

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla osnovana je u decembru 2020. godine u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i odgoju Tuzlanskog kantona. Upisana je u Registar srednjih škola Tuzlanskog kantona ravnopravno s drugim srednjim školama Tuzlanskog kantona. Ipak, jedina je škola u regiji koja primjenjuje savremen i inovativan pristup odgoju i obrazovanju učenika kroz primjenu metoda dramske pedagogije i elemenata primijenjenog pozorišta i drame u općeobrazovnim i stručno-umjetničkim predmetima.

Škola trenutno obrazuje 40 učenika/ca za zanimanja „Omladinski lider“ i „Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije“ a odnedavno je nosilac međunarodnog priznanja „Najbolja praksa učenja Zapadnog Balkana“

Više informacija na: 061 36 56 00.

Drugi upravo čitaju