back to top

Potpisivanje ugovora o đačkim  i studentskim stipendijama u Srebreniku

U Plavoj Sali srebreničkog Doma kulture upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o đačkim  i studentskim stipendijama za učenike i studente s gradskog područja Srebrenika. Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Grada Srebrenik i za ovu školsku godinu je raspisala javni poziv za dodjelu stipendija i kredita nadarenim učenicima i studentima s ovog gradskog područja, a ove godine Gradska uprava  će stipendirati ukupno 108 učenika i studenata.

Od ove godine uslovi za dobijanje stipendije znatno su povoljniji nego prethodnih godina, a novina je i to da su ukinuti studentski krediti i da se  umjesto njih i studentima dodjeljuju stipendije bez obaveza vraćanja sredstava nakon što završetka studija i zaposlenja.

Godišnja stipendija za učenike iznosi 1 000 KM, a za studente 1 200KM, a iz gradskog budžeta za ove namjene izdvaja se oko 120 000 KM maraka.

Prisutnim učenicima,studentima i roditeljima na ceremoniji potpisavanja ugovora obratio se gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić, istakavši kako je posebno poseban na činjenicu da je Gradska uprava uspjela obezbijediti znatno bolje uslove za stipendiranje od ove godine, te je poželio svima što bolje rezultate tokom školovanja.

www.radiosrebrenik.ba

Drugi upravo čitaju