back to top

Potpisani ugovori za sanaciju lokalnih puteva u Kraljevićima i Međeđi

Nakon provedenog postupka javne nabavke, danas je u kabinetu općinskog načelnika potpisan Ugovor o sanaciji oštećenih lokalnih puteva izazvanih poplavama i klizištima u 2023. godini, odnosno sanaciji lokalnog puta Suplešće – Potkojnica – Kic u MZ Kraljevići.

Ugovor je u ime Općine Sapna kao investitora potpisao načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović te Hajrudin Imširović direktor d.o.o. „Izgradnja“ Teočak u ime izvođača radova.

Vrijednost navedenog projekta sa obračunatim PDV-om iznosi 133.351,34 KM a finansira se ličnim učešćem građana u iznosu od 69.227,04 KM te sredstvima Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla u iznosu od 64.124,30 KM.

Rok za izvođenje radova iznosi 75 (sedamdesetpet) kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Također, potpisan je ugovor o sanaciji oštećenih lokalnih puteva izazvanih poplavama i klizištima u 2023. godini, odnosno sanaciji dijela lokalnog puta Sapna – Kobilići – Međeđa – Mramorovi na lokaciji Painuša i Durakovići u MZ Međeđa.

Vrijednost navedenog projekta sa obračunatim PDV-om iznosi 84.427,21 KM i finansira se sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona. Rok za izvođenje radova iznosi 60 (šezdeset) kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

rtvglasdrine.com

Drugi upravo čitaju