back to top

PIPOL: Uspješno realizovan projekat „DA O(P)STANEMO ZAJEDNO“ | .

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti  sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“, od jula do decembra 2022.godine, realizovalo je projekat „DA O(P)STANEMO ZAJEDNO“ u okviru kojeg je pružema materijalna i psihosocijalna pomoć i podrška djeci oboljeloj i izliječenoj od raka i članovima njihovih porodica, te porodicama prerano preminulih mališana sa područja Tuzlanskog kantona. Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

U okviru projekta realizovane su brojne aktivnosti s ciljem pružanja materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške,  kojima je bilo obuhvaćeno stotinu korisnika projekta. U okviru programa psihosocijalne pomoći i podrške organzovan je rehabilitacioni kamp za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, te brojne okupacione, kreativne i edukativne radionice u društvenom centru udruženja „PIPOL“.

U okviru programa materijalne pomoći i podrške korisnicima projekta, izvršena je podjela porodičnih paketa sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, te  podjela školskog pribora i opreme za korisnike udruženja u stanju socijalne potrebe. Paketićima u kojima su nalazile pidžamice za djecu i majke pratilje, higijenski i prehrambeni artikli te  igračke, obradovani su i mališani oboljeli od raka  koji se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

„Zahvaljujemo Federalnom minstarstvu rada i socijalne politike koji su ove godine finansijski podržali naš projekat „DA O(P)STANEMO ZAJEDNO“ čijom realizacijom smo unaprijedili društveni položaj djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka i članova njihovih porodica sa područja Tuzlanskog kantona“  – istakla je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

Udruženje “PIPOL”


rtv7.ba

Drugi upravo čitaju