back to top

Otvorena izložba “Zbog njih” umjetnika Rame Tučića | .

U Bosanskom kulturnom centru večeras je otvorena četvrta samostalna izložba slika tuzlanskog umjetnika Rame Tučića Ramova pod nazivom “Zbog njih”.

Izložba je prodajnog i humanitarnog karaktera, a sva sredstva od prodatih slika biti će donirana Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

– Simbolično večeras vidimo 18 radova, to je period kada prestaju biti djeca. Ono što se može vidjeti na slikama to su likovi iz crtanih filmova, to su junaci iz filmova, a isto tako svako od nas starijih može se posvetiti sa tim likovima i junacima. Kada sam počeo da se bavim slikarstvom ja sam obećao sam sebi da ću talenat pokloniti svima kojima treba glas. Ono što želim naglasiti da slike imaju standardnu cijenu, ali ne znači da neko ne može više platiti, a isto tako ako neko nije u mogućnosti da kupi sliku imamo kutiju za donacije koja se nalazi u blizini izloženih slika – kaže Ramo Tučić – Ramov, autor izložbe. 

U posljednje vrijeme povećan je broj pacijenata u dnevnoj bolnici Klinike za dječije bolesti, a upravo sva prikupljena sredstva bit će uložena u obnovu tog prostora. 

– U ime kolektiva Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla zahvaljujem se Rami Tučiću što nas je izabrao kao partnera za jednu divnu humanitarnu akciju. Ramo je po struci novinar, ali je i umjetnik, jedna mlada, dobra umjetnička duša, koja je dio svog umjetničkog aktivizma posvetio pomoći djeci. Mi imamo u planu da sva sredstva koja se skupe u ovoj akciji usmjerimo u poliklinički dio, odnosno dnevnu bolnicu Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla. Taj prostor zaslužuje jednu obnovu – kazala je prof.dr Lejla Osmančević, v.d. načelnica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla. 

Slike su rađene tehnikom akrilik na platnu, a javnosti biti će predstavljeno dvadesetak radova koja su nastala u posljednjih nekoliko mjeseci.

rtvtk.ba

Drugi upravo čitaju