back to top

Održani Planinarski susreti “Gačaničkim stazama”

Na području Gračanice u nedjelju 04.06., održani su Planinarski susreti “Gračaničkim stazama”, koju je organizovalo Planinarsko društvo “Zefir” Gračanica. Pored planinara i drugih zaljubljenika u prirodu iz Gračanice, učešće su uzeli članovi nekoliko planinarskih društava s prostora sjeveroistočne Bosne, pa i šire.

održani planinarski susreti “gačaničkim stazama”

Okupljanje učesnika je bilo u Gračanici, a planinari su se nakon toga zaputili prema polaznim tačkama pohoda, koji se odvijao na dvije staze u rejonu planine Trebave (dužine 8 i 15 km), a potom je upriličeno druženje na izletištu Vis, pored istoimene planinarske kuće.

-Planinarsko društvo ‘Zefir’ Gračanica nije do sada imalo svojih susreta, svog dana, i mi smo, evo, ove godine riješili da to organizujemo. – istakao je Ševal Marmarac, član uprave PD “Zefir” i predsjednik Organizacionog odbora i dodao:
– Uspjeli smo, odazvalo nam se jedanaest društava: iz Odžaka, Srebrenika, Lukavca, Tuzle, Živinica, Banovića, Vogošće, Kozarca… Bilo nas je oko 250 učesnika, na stazama je bilo oko 230 učesnika, koji su prešli staze od početka do kraja.”

Marmarac je dodao da nije bilo nikakvih problema u organizaciji te da će PD “Zefir” ove planinarske susrete organizovati i naredne godine, u namjeri da isti prerastu u tradiciju.

Planinarski susreti “Gračaničkim stazama” organizovani su u okviru obilježavanja 2. juna – Dana grada Gračanica, koji je bio i generalni pokrovitelj, a organizaciju je podržala i Turistička zajednica grada Gračanica.

gracanicki.ba

Drugi upravo čitaju