back to top

Održana je 34. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik.

Nakon što je dva puta bila odgođena zbog nedostatka dnevnog reda, danas je konačno održana 34. redovna sjednica Gradskog vijeća Srebrenik.

Vijećnici su podržali: Odluku o organizaciji i funkcionisanju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, Odluku o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni stambenog prostora iz prošle godine, Odluku o utvrđivanju javnog interesa i uspostavljanju lokalnog puta “Haremova njiva” u MZ Bjelave, te su razmatrali Nacrt Odluke o dodjeli priznanja i stimulativnih mjera Grada Srebrenik za 2024. godinu uz primjedbe i sugestije.

Također, podršku je dobio i Izvještaj o stanju u oblasti poljoprivredne proizvodnje na području Grada Srebrenik za 2023/2024. godinu sa Programom mjera unapređenja.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o radu Javne ustanove za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Srebrenik za 2023. godinu sa Godišnjim planom i programom rada za 2024. godinu. Također je razmatran Izvještaj o radu i poslovanju JZU “Gradska apoteka” Srebrenik za 2023. godinu i Plan poslovanja za 2024. godinu, ali ova tačka nije usvojena.

Zadnje dvije tačke na dnevnom redu danas su bile Prijedlog odluke o nazivu ulica i nacrt odluke o osnivanju novog javnog preduzeća “Parkinzi plus”. S obzirom da je današnja sjednica prekinuta, o ove tačke će se raspravljati na nastavku sjednice koja će se održati istog dana kao i naredna 35. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik.

Izvor: ( www.radiosrebrenik.ba / Tuzla.info )

Drugi upravo čitaju