back to top

Održan sastanak gradonačelnika Srebrenika s predstavnicima Autocesta FBIH o eksproprijaciji zemljišta za autocestu Tuzla-Orašje

Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić je održao sastanak sa VD izvršnom direktoricom Autocesta FBiH Mirnesom Agićem, gdje je razgovarano o eksproprijaciji zemljišta za autocestu Tuzla-Orašje.

Na sastanku između VD izvršne direktorice za opće, kadrovske i pravne poslove JP Autoceste FBiH Mirnese Agić i rukovodstva Grada Srebrenika, razmatrana su ključna pitanja vezana za imovinsko-pravne odnose, sa posebnim fokusom na eksproprijaciju zemljišta za izgradnju autoceste Tuzla-Orašje.

Na operativnom sastanku su dogovoreni rokovi i definisane potrebe kako bi se ubrzali postupci eksproprijacije. Grad Srebrenik će formirati timove specijalizirane za eksproprijaciju, kako bi ispunili dinamične planove projekta.

održan sastanak gradonačelnika srebrenika s predstavnicima autocesta fbih o eksproprijaciji zemljišta za autocestu tuzla-orašje
Održan sastanak gradonačelnika Srebrenika s predstavnicima Autocesta FBIH o eksproprijaciji zemljišta za autocestu Tuzla-Orašje

Izgradnja autoceste Tuzla-Orašje, u dužini od 62 kilometra, predstavlja jedan od najvažnijih kapitalnih projekata u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekt će značajno unaprijediti infrastrukturu na sjeveru zemlje i otvoriti nove mogućnosti za razvoj turizma i privrede.

JP Autoceste FBiH je nedavno objavilo Javni oglas za sporazumno pribavljanje nekretnina potrebnih za izgradnju dionice Tuzla-Maoča, koja je dio autoceste Orašje-Tuzla. Pozivaju se svi vlasnici nekretnina na području Srebrenika, uključujući katastarske opštine Tinja i Podorašje, da pristupe procesu sporazumnog rješavanja sticanja rights of ownership nad nekretninama koje će biti eksproprisane.

Vlasnici nekretnina iz navedenih katastarskih općina mogu se javiti u prostorije JP Autoceste FBiH, na adresi Hamdije Kreševljakovića br. 19 u Sarajevu, svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati. Ukoliko se vlasnici ne jave na ovaj oglas u ostavljenom roku, smatrat će se da nisu zainteresirani za sporazumno rješavanje sticanja rights of ownership, te će se postupak eksproprijacije pokrenuti pred nadležnim organom uprave, u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji.

Sve informacije u vezi s objavljenim oglasom mogu se dobiti u prostorijama JP Autoceste FBiH ili na brojeve: 033/277-961 i fax 277-901 (kontakt osobe: Hadžiosmanović Sanela i Čolić Imran), te 033/277-919 (kontakt osobe: Kolić Irfan i Halilović Alis).

Izvor: ( www.radiosrebrenik.ba / Tuzla.info )

Drugi upravo čitaju